För- och nackdelar med streamingtjänster

Det är ingen hemlighet att streamingtjänster som Netflix, Hulu och Amazon Prime Video har tagit över underhållningsindustrin.

Dessa tjänster gör det möjligt för dig att titta på filmer och tv-serier online när det passar dig. De är prisvärda, bekväma och lätta att använda. Men är de verkligen det bästa alternativet?

Titta på TV när du vill

En av de största fördelarna med streaming är att du kan titta på TV när du vill. Det finns varken någon reklam eller några schemalagda sändningstider vilket innebär att du kan bestämma helt och hållet när det passar dig – och när du väl kollar så slipper du att avbrytas av jobbig reklam konstant.

Bekvämligheten med att ha ett bibliotek med tusentals titlar till hands kan inte överskattas. Det är lättare än någonsin att hitta något nytt eller återse en gammal favorit i ditt eget hem när det passar dig. Så det är definitivt värt att kolla in om man inte redan har gjort det.

Prisvärd och lätta att använda

En annan stor fördel med streamingtjänster är att de är prisvärda och enkla att använda. Netflix, Hulu och Amazon Prime Video har alla månadsavgifter som ligger kring hundringen. Och de flesta enheter (smartphones, bärbara datorer, surfplattor osv.) har inbyggda appar för dessa tjänster, så du kan börja titta omedelbart oavsett vilken enhet du använder dig av.

Om du har mer än en enhet kan du titta på Netflix på upp till fyra enheter samtidigt och på Hulu med två samtidiga streams per konto. Amazon Prime Video tillåter tre samtidiga strömmar per konto och gör det möjligt för användare att ladda ner innehåll för att titta offline på mobila enheter.

Vilka är nackdelarna?

Med allt detta i åtanke finns det faktiskt några nackdelar med streamingtjänster som bör nämnas.

För det första kan urvalet av filmer och tv-serier variera från land till land. Så om du reser eller bor utomlands kanske du inte har tillgång till alla titlar som finns tillgängliga i ditt hemland. För det andra så är det inte helt säkert att utbudet av filmer och serier faller dig i smaken hos just den streamingtjänst du prenumererar på.

Slutligen kan dataförbrukningen snabbt bli hög om du inte är försiktig, så det är viktigt att du övervakar ditt dataplan om du bestämmer dig för att streama film. Försök därför att använda WiFi som inte har någon datamängdsbegränsning om det är möjligt.