Hur har våra liv påverkats av digitaliseringen de senaste 20 åren?

Det är svårt att tro att det bara har gått cirka 20 år sedan den digitala tidsåldern verkligen tog fart. Under den tiden har vi sett enorma förändringar i hur vi lever och arbetar.

Internet har helt förändrat vårt sätt att kommunicera och göra affärer. Vi kan nu köpa vad vi vill, och få upp information kring vad som helst med endast några få knapptryck. Men vid sidan av allt det goda som följer med digitaliseringen finns det också en del negativa aspekter.

Kommunicera med människor över hela jorden

Att kommunicera med människor långt ifrån dig är enklare än någonsin tidigare tack varar digitaliseringen, men det har också gjort det lättare för människor att sprida hat och fake-news.

De sociala medierna har också gett människor en plattform för att dela med sig av sina åsikter, vilket ibland kan leda till onödiga diskussioner och cybermobbning.

Arbeta hemifrån

Internet har också gjort det möjligt för människor att arbeta hemifrån, vilket är bra för dem som vill ha mer flexibilitet i sina arbetstider.

Det finns dock vissa nackdelar med att jobba hemifrån – t.ex. frestelsen att spendera för mycket tid på sociala medier istället för att arbeta.

Köpa och sälja varor på nätet

Den digitala tidsåldern har gjort det möjligt för oss att köpa vad vi vill med några få klick.

Det är också lätt att sälja egna produkter eller tjänster på internet om du har kreativa färdigheter som konst, musik, skrivande eller fotografering. Detta innebär att många människor nu kan tjänar pengar mycket enklare på sina hobbies.

Lättare att få tag på nyheter

Internet har också gjort det mycket lättare att få nyheter och information från hela världen.

Detta är både bra och dåligt, eftersom det innebär att vi mycket snabbt kan få reda på vad som händer i andra delar av världen, men det innebär också att vi ibland utsätts för falska nyheter eller partisk rapportering som vi nämnde tidigare i artikeln.