Kan vem som helst låna pengar på nätet?

För att kunna låna pengar online måste du uppfylla vissa kriterier. Det vanligaste kravet är att du har en god kreditvärdighet. Detta beror på att långivaren vill vara säker på att du kommer att kunna betala tillbaka lånet i tid.

Andra krav kan vara att du har ett stabilt arbete och att du är folkbokförd i Sverige. Så om du uppfyller alla dessa krav är det troligt att du kommer att kunna låna pengar online från en välrenommerad långivare.

Om du undrar över om vem som helst kan få låna pengar på nätet, kan vi här och nu komma med det korta svaret att alla helt enkelt inte kan det. För att få ett lån beviljat måste du uppfylla bankens eller långivarens alla kriterier. Men vilka är de vanligaste kriterierna då? Ja, det ska vi titta lite närmare på här nedanför.

Du måste vara minst 18 år gammal

Det är inte möjligt att låna pengar på nätet om du är under 18 år. 

I vissa fall kan åldersgränsen även vara 21 år, så se till att kontrollera de specifika kraven hos den långivare du vill låna ifrån.

Du måste ha en god kreditvärdighet

Ett av de viktigaste kriterierna som långivarna tittar på när de beslutar om de ska godkänna din låneansökan eller inte är ditt kreditbetyg. Detta beror på att de vill vara säkra på att du sannolikt kommer att betala tillbaka lånet i tid.

Om du har en dålig kreditvärdighet är det troligt att du inte kommer att bli godkänd för att låna pengar. Detta beror på att långivaren ser dig som en större risk och därför inte vill ta risken att du inte betalar tillbaka pengarna.

Du måste ha en fast anställning

Ett annat viktigt krav för den som vill låna pengar på nätet är att du har ett fast jobb.

Det innebär att du är fast anställd, antingen på deltid eller heltid. Eller om du har för avsikt att börja ett nytt jobb inom en snar framtid.

Medborgarskap och bosatt i landet du ansöker om lån ifrån

För att kunna låna pengar online måste du också vara medborgare i det land där du ansöker om lån.

Så om du exempelvis precis flyttat till Sverige och ännu inte har ett svenskt medborgarskap kommer det vara ganska svårt för dig att få ett lån beviljat tyvärr.